navigáció

Szőnyeg, padlószőnyeg tisztítása

Hobby-tér Ház-lakás Szőnyeg, padlószőnyeg tisztítása

Nem nagy cucc, ha tudod a hozzávalókat. Kell a szőnyeg, és kárpittisztító gép alaphangon. És most jön a lényeg. Mielőtt elkezdenéd a bolti kecmecekkel feltölteni. ne tedd. 5 liter vízbe keverj 3-5 dl 20%-os ecetet, ebből töltögesd fel. A géphez, és lakásod nagysáégához, bútoraid mennyiségéhez igazítsd a mennyiséget.

Először töltsd fel a keverékkel a szőnyeget, ne szívasd vissza azonnal. Az ecetes víz elpusztítja az atkákat. Hagyj neki legalább fél órát. Elég sok dohányt is ki tud ez alatt lazítani. Most még egyszer ugyanezzel a lével menj át, aztán csak szivasd, feltöltés nélkül.

Ha késznek nyilvánítod, elkészítheted a bolti kotyvalékot. Majd meglátod, az ecetes alapozás után az is sokkal  hatásosabb! Menj át a megadott módon mindenen, de még nincs vége.Azon nedvesében tiszta vízzel addig szaladgálj, míg a csövön ivóvíz minőség megy fel. Sokkal tovább tart, de egy lakás ezzel is negyed nap. Míg itt ázik, a többit áztatod be.

Pár dolog még. Vannak bútorok, amiknek a nedvesség árt. Néha elég csak leragasztani a preferált helyeken szigszalaggal. Van, amit bútorfóliával lehet levédeni. Fontos, hogy amit kell, azt tényleg KELL!

Na még néhány agymenés. A kakaófoltot forró tejjel leöntjük, majd a szokásos módon átmossuk.

A friss kávéfoltot hideg tejjel locsoljuk le, aztán mosószerrel kimossuk az anyagból.

Ha gyümölcs pottyan a szőnyegre, a friss foltot azonnal nedvesítsük be citromlével vagy áztassuk tejjel. 15-20 perc elteltével pedig szappanos oldatban mossuk át az egészet.

A vörösborfoltokat rögtön szórjuk be konyhasóval, és csöpögtessünk rá citromlevet, végül pedig mossuk át a megszokott mosószerünkkel.

A zsírfoltokat úgy tudjuk eltüntetni, hogy szénsavas ásványvízzel bespricceljük a foltot, és nedvszívó ruhával felitatjuk. A műveletet többször megismételjük. Ha nem érzékeny rá, folt, vagy sebbenzinnel is eltávolítható.

Fenti módszerek nem csak a szőnyegekre és a kárpitokra, de a ruhákra is jó.

Papi