navigáció

Hangyaírtó, és riasztó

Hobby-tér Egyéb furmányok Hangyaírtó, és riasztó

Hangyairtó furmányok (Pepétől)

Nem kell a hangyainvázió miatt drága vegyszereket vásárolnunk: nem jönnek be a rovarok a lakásba, ha a küszöböt és a párkányokat (vagyis a helyeket, ahol bemasíroznak a lakásba) ecetes vagy terpentines ronggyal töröljük át.

Hatásos az is, ha a hangyák járata elé jó vastagon krétavonalat húzunk, mert ezen nem másznak át a rovarok. Az aktív mészpor is ugyanilyen hatású.

A fehérüröm pár ágacskájától teljesen kétségbe esnek. Messzire elkerülik még a környékét is ennek a növénynek. Ha a bolyt is megtalálod, és ráhajítasz pár ilyen ágacskát, el is költöznek! Szép látvány, ahogy hosszú sorban cipelik a tojásaikat.

Ugyanezt a hatást éred el a borsmentával. Ne csak levelet szórj a bolyra, kis ágacskákat beledugva annyi ideig idegesíti őket, hogy hosszú, tömött sorban emigrálnak.

Ha van maradék franciasalátád, ki ne dobd! Apró tálkákba oszd el, és rakd az útvonalaikra, vagy a bolyra. Nem tudni miért, de ezt a finom ételt ki nem állhatják! Ha sokáig zavarja őket, a fenti tojásos vonulást emiatt is megcsinálják.

 Kommentek:
hany6 írta 2012-03-03, 21:54:12-kor

Sziasztok! Olvastam, hogy a fehérüröm a gilisztákat is elriasztja. Igaz ez?

Papi írta 2009-09-03, 14:28:44-kor

Bocs Pepe, a neved tényleg lemaradt, helyes a panaszod. Kárpótlásul megkapod a neved@cuccos.com emilcímet. Még egyszer elnézést, mint fentebb láthatod, betettelek. Nejednek kézcsókom.
A fehérürmöt már én is kipróbáltam. A fiam akkor még kicsi volt, ő cipelt oda, nem tudván, mit visznek. Tényleg elkőltöztek. Hozzáteszem az ürömmel vigyázni kell, mert erős méreg. Kesztyűs kézzel kell vele bánni, én kipattogtam tőle.