navigáció

Csigacsapda


Csigacsapda

Hozzávalók:
10 doboz sör
1,5 l víz
2 l-es befőttes üveg
20 csepp 10%-os ecet
ásó

Elkészítése: Nem nagy cuccos az egész. A befőttes üveget úgy ásd be, hogy a pereme 3-5 mm-re legyen a talajszint felett. Önts bele a vizet, 2 dl sört (a többit idd meg) csepegtesd bele az ecetet, kissé kutyuld meg.

Valamilyen oknál fogva a csigák imádják a sört, a világ végére is elcsusziznának érte. De mit is mondok, emberben is van ilyen. (Jó tanács. Este csináld meg, hogy mire elfogyasztod a "maradék" sört, ne akard a csigacsapdából is kiinni.) Nos a csapdát naponta kell tisztítani, mert a döglött csigatetemek riasztóan hatnak a többire. Kiszeded őket, és szétszórod a fáid, cserjéid töve körül. Ha kell be is kapálhatod. A csigaházakat törd porrá, a káposzta (brassicae) félék meghálálják, ha szórsz nekik.

A második számú okosság (Pintyőke szerint) amikor is kiszáradt tojáshéjat apróra törünk, és szárított kávézaccal spékelve az ágyásaink köré szórjuk.

És elárulom, mi a legeslegjobb csigapusztító. A sünike.

Csinálj neki egy vad sarkot, ahol nem kaszálsz, nem gyomlálsz, nem mászkálsz, biztosíts neki nyugodt környezetet. Ha a süni megtelepszik, hamarosan eltűnnek a kisebb rágcsálók, csigák, kártékony rovarok. Hihetetlen nagy étvágya van. És bár félénk állatka, hamar barátkozik. És ha jól bánsz vele, a családját is bemutatja, és szolgálatodba állítja.