navigáció

A fájdalomról

Ezo-izék Reflexológia A fájdalomról

A fájdalomról

Ellentétben a sok helyen hangoztatottakkal, a fájdalomnak igen előkelő helye. és szerepe van a reflexológiában. Nem csak jelzésként szolgál, hogy idáig, és nem tovább. Kezdőknek igen, nekik ott a határ!

Egy igazi reflexológusnak az küszöbmutató. A jelentkező fájdalom ezer tényről beszél. A reflex-szerv betegségéről, a betegség előrehaladottságáról, a kezelésekkel gyógyítható-e. A fájdalom formája is jellemző.

Az éles fájdalom megálljt parancsol, annál tényleg ne tovább! A fájdalom intenzitásának jelei vannak. Épp csak megremegő, ránduló, vagy egyenesen menekülő jelek. Figyelni kell tehát a testet is, amikor kezelünk, mert üzen.

A tompánál fokozottabb odafigyeléssel kell kezelni a területet. És a szokásosnál tovább, de nem olyan imtenzíven. A tompa fájdalom idővel eltűnik, ha megfelelően kezeljük. A fájdalom eltűnése a kezelt szerv gyógyulásának kezdetét jelenti.

Az első kérdés, amit a fájdalom észlelésekor fel kell tennünk, hogy áll-e orvosi kezelés alatt a reflex-szerve, mert ettől függ, mit kell tennünk. Ha a fájdalom éles, mindegy, áll-e, de figyelmeztetni kell, keresse fel az orvosát, és kérjen célzott kivizsgálást.

Ha tompa, és nem áll kezelés alatt, el lehet kezdeni egy lágyat, de ha az orvos megtiltja, tilos okoskodni! Ha kezelés alatt áll, csak akkor folytathatjuk, ha az orvos tud róla.

Kemény fájdalmat okozni néha kifejezetten szükséges. Például ájult embernek a szívzónáján, vagy nehéz légzéskor a tüdőzónákon. A fájdalom néha életet ment, és sohasem okoz kárt.

Se reflexológusként, se elszenvedőjeként nem kell félnünk a fájdalomtól. Beszél hozzánk, mesél, figyelmeztet, a jövőről regél. Nem félni kell tőle, hanem megismerni. És ha már ismerjük, a fájdalom se ellenség többé, hanem a szövetségesünk.Plus500