navigáció

Báguá térkép

Ezo-izék Feng Shui Báguá térkép

Cuccos Ezo-tér! Báguá-térkép, ingyen jóslat, sorselemzés, tenyérjóslás, arcelemzés. Talpmasszázs, Feng Shui, ezoteriaGyönyörű területe ez a Feng Shuinak. Szinte kimeríthetetlem ötleteket kínál, és szinte mindent leírtak már erről a témáról. Vagy mégse? Aki mélyebben belemerült már, és gyakorlatban is műveli a Térrendezés Művészetét, az rájött, van itt egy kis bibi. 

A báguá-térképet ma 2 dimenziósnak írják le, és ezzel van az a kis baj. A 9 terület, amit a trigrammokkal jelölünk mindenki előtt világos. Mi is akkor az a bibi? Aki mélyebben belemerül és nem csak bebiflázta, hanem érti is amit tanult, hamarosan rájön, valami hiányzik, ez így nem kerek. Egyik esetben működik, másikban nem, és a magyarázatot, hogy miért van ez így, nem találni sehol. Pedig a magyarázat egyszerű: a szintek. Na ez az, amit nemigen taglal senki. Most hagyjuk, miért.

Na akkor taglaljuk. Mint szokásom, példán keresztül magyarázom el, úgy mindig jobban érthető. Legyen a példa egy szoba, és a szintek legyenek: Padlószint (1) falak és a légtér szintje (azaz ahol tulajdonképpen vagyunk, lélegzünk(2)) mennyezet-szint (3)

És hogy mindenki megértse miről beszélek, felvázolok valamit. Legyen a padló vakítóan világoskék, fényes kerámialap. A fal legyen középkék, a mennyezet sötétkék. Ha valaki egy ilyen helyiségbe belép, azonnal rosszul érzi magát. Miért? Mert megbomlott a szintek harmóniája. Mit ér, ha a tért mélységében rendezed be az elvek szerint? Valamit javítasz a dolgon. Valamit. De csak javítasz.

Akkor érzed magad jól, ha a padló (1) a legsötétebb a falszint (2) a közepes és a menyezetszint (3) a legvilágosabb. Ugye így már érthető a szintek 3D-beli tagozódása? A világos padló bizonytalanná teszi a járást, az állást, a fényes további bizonytalansági faktort ad hozzá, a csúszást, és ezzel a biztonságérzetetdet már tönkre is cseszte. A sötét mennyezet nyomaszt, attól fogsz aggódni, Rád szakad. És ez újfent csak a biztonságérzetedet püföli.

Biztos voltatok már úgy, hogy irigyen néztétek, egy ismerős milyen vidám, vagy egyedi, esetleg trendi színekre festetett otthon mindent. Becsültétek bátorságáért, ízléséért. Aztán pár év és hír jött, a házasságuk tönkrement, válófélben vannak, a férj csak éjszakára jár haza, az asszony bepasizott a munkahelyén.

Most azt mondod, a kettőnek semmi köze egymáshoz ugye? Gondolj bele, vannak olyan helyek, melyeknek a "légköre" kellemesen hat Rád ugye? És vannak, amik megmagyarázhatatlanul nyomasztanak. Érzed, tudod, de nem találsz rá magyarázatot. Miért? Hiába erősíted a párkapcsolat területét, ha a szinteket elrontod, és mondjuk csak az íróasztalod lapjának a felületében gondolkozol. Az egónak teret kell adni, de határt is kell szabni neki, ki kell jelölni eddig, és nem tovább! Ha a család egyik tagja, akár festés ürügyén is a többire telepszik, az megbosszulja magát. (Jelen példámban) a férj ugyan tudatosan nemigen fog rájönni, miről szól az egész, de dacára a harsány, vidám színeknek, nem érzi magát jól otthon, elkezd elmaradozni, mert nyomasztja a saját egójára mért folytonos csapás.

A padló legyen a sötét, adjon alapot mindennek, épülhessen rá az önbizalom, álljon meg rajta minden két lábbal. A falak adjanak teret a lélegzetnet, a képzeletnek, a kreativitásnak, ne szabjanak határt a gondolatnak, tegyenek szabaddá, kreatívvá. A mennyezet legyen légies, a végtelennel kacérkodó, repülésre, szárnyalásra icsábító. Legyen barát, kísérő, védelmezőn óvó.

Világos a padlód? Csalj! Egy sötét szőnyeggel semlegesítheted az elrontott alapot. Sötét a mennyezet? Csalj! Nem szabályos a terület alaprajza? Csalj! Helyre lehet hozni sok hibát, ha ismered a lelket, és a törvényeket. És jusson eszedbe, mit mondtam az Alapoknál. Ne bemagold, elsősorban értsd meg. Ne a térből akard megérteni az embert. Ha az embertől indulsz, a helyes következtetésig, a jó eredményekig
jutsz el. A szintek manipulálása, használata főleg a gyerekeknél, fiataloknál van háttérbe szorítva. Kétféle szülő van a szoba berendezésénél, a mindent megengedő, és a szülői szigorral élő.

Ha elnyomod, saját akaratodat érvényesíted, mintha a menyezetét festenéd feketére, rátelepedsz, egész életére tönkreteheted az önbecsülését. Ha mindent ő intézhet, mintha hófehér, csillogó kerámialappal burkolnád a szobáját. Soha nem tudja az ilyen gyerek hol a helye, ki ő, élete végéig identitászavarral, ön(túl vagy alull)értékelési problémákkal küzd majd.

A színek a 3D-s Feng Shui-szemléletnek csak egy vékonyka szelete. A többire is kitérni nem célom, a dolgom ezzel annyi, hogy felhívjam rá a figyelmet, a Ferng Shui nem 2D-s tudomány, még csak nem is 3D-s. Sokkal, nagyon sokkal több annál. Most már tudjuk, de mondok valamit. Nem is 3D-s. A 4D-ről már tettem említést az Alapoknál. A szintek bővebb kitárgyalására itt nem lesz lehetőségem. Azt csak gyakorlatban lehet megtanítani, konkrét esetek kapcsán. Akit érdekel a téma, tudja hol, és hogy találhat meg.Plus500