navigáció

Cukorbaj tea


Papi CukorbajteájaEzoteria, talpmasszázs, masszázs, gyógyteák, cukorbaj-tea, cukorbaj tea, cukorbajtea

Hozzávalók:
6 ragadós galaj
2 Aranyvesszőfű (Solidago gigantea)

3 Fekete-áfonya levél
4 Fekete-ribiszke levél
2 Gyermekláncfű
2 Gyermekláncfű-gyökér
1 Levendula
5 Fehérbab-héj
1 Csalánlevél
2 Szamócalevél
3 Szederlevél
stevia (édeslevél)

Elkészítése: Külön állítod össze a gyermekláncfűgyökeret, és a babhéjat. Ezekből 1 kk-nyit 4 percig főzöl 3 dl vízzel. Ezzel este 1 ek-nyi füvet leforrázol, 5 percig lefedve hagyod, aztán hozzáöntesz még 2 dl hideg vizet, lefeded, és reggelig ázni hagyod. Reggel le kell szűrni. A tea az egynapi kezdő adag, amit egész napra elosztva kell elkortyolgatni. Ez az első 4-hetes kúra teája. Ha levitte a cukrodat normálra, maradj ennél, ha csak csökkentette, a második hónapnál 2 kk a főzendő 3 dl forró vízzel, 2 ek-nyit kell leforrázni, 6 percig állni hagyni és még négy dl hidegvizet hozzá, reggelig ezt is ázni hagyni, majd leszűrni. Kúrák közt 1-3 hét szünet minimum kötelező!

A stevia levelei 300x édesebbek a cukornál! Tépsz a tőről, azt teszed bele. Azért nem írtam belőle mennyiséget, mert te döntöd el, mennyire édesen akarod inni. A stevia a cukorbaj elleni küzdelem egyik oszlopa. Növényt itt rendelhetsz belőle. 

Vigyázat, a cukrot nézni, mert drasztikusan le tudja vinni! Inzulinosok csak orvosi felügyelet mellett igyák! A biztonság kedvéért a szokott SOS cukorkát sose felejtsd otthon! És ha esik a cukor, azonnal bekapni!

A számok a részegységeket jelölik. Amikor összeállítod a 4 hetes adagot, ezek a szorzók, ha evőkanál, ha csésze. A kúra mellett minden nap többször is el kell végezni a hasnyálmirigy-légzőgyakorlatokat, mert a kettő együtt igazán hatásos, és ha elfelejtjük, hullámzó eredményt kapunk! Ha valamit nem kapsz meg, azt szedd a természetben. 1-2 összetevő kimaradása nem probléma. Többek kérdésére a válaszom:

A gyermekláncfű gyökerét tallérokra vágva szárítsd meg. A talaj feletti részét gyorsan, de ne fújd be semmivel! És könyörgöm, szárítás előtt a gyógynövényeidet ne mosd le, ne fertőtlenítsd!!! Onnan szedd, ahol nem szennyezett. Olvasd el a gyógynövények gyűjtésére vonatkozó részt, kérlek!

A kúra remek kiegészítője a cukros-légzés. Azzal nem kell szünetet tartani, életformává válhat. Vitalizáló hatása is van!

Ha nincs kedved bajlódni, rendeld meg innen: HerbaMix TeaházPlus500