navigáció

Az alapok

Ezo-izék Feng Shui Az alapok

Amit elsőre meg kell jegyezni, tudni kell behelyettesíteni. Európai elme számára idegen hókuszpókuszokkal tálalják az eredeti könyveket. Ez az unatkozó háziasszonyok számára talán elég akik ezzel akarnak valakivé válni, de az igazi gondolkodókat nem elégíti ki ez a szellemi rabszolgaság. Háziasszonyból kell szakértővé válni, és másképp ez nem megy.

Ott a távolkeleten a démonaikkal, sárkányaikkal egy kultúrában élőknek természetesek ezek a hókuszpókuszok, mert évezredek óta ezzel kell élniük, a mindennapjaik része. Nekünk már kevés, mert mi már az eszünket is jól szeretnénk lakatni, nem csak a hiedelmeinket ellátni újabb és újabb, egyre érthetetlenebb zagyvaságokkal. Ne állj be a sorba, vedd elő a józan eszed, és kombinálj!
 
A csí például, mint olyan, nem létezik, holott oldalanként legalább nyolcszor említi minden - magáról valamit is képzelő - Feng Shui kézikönyv. És főleg a hazai "szakértők" által írottak, amik tulajdonképpen nem mások, mint a régi keletiek lelketlen újratallózása. Perspektívátlan gondolkodás jellemzi az ilyen könyvek íróit, aki pedig el is hiszi...  inkább nem mondok semmit. Ha ilyen könyvből tanulsz, ha ilyen tanítód van, egyszer csak azt veszed észre, csiribirízni akarsz, hókuszpókuszokkal manipulálni igazi cselekvés helyett. A megoldás látszatával akarsz elérni talmi sikereket.

A csí, amit az energia áramlásaként magyaráznak nem létezik, illetve van az ember lélektana, ami igen. De az nem energia, hanem törvényszerűségek. Ha közted és az ajtó közt egy kerevet zárja el az utat, a csi áramlásának megszakadása miatt érzed rosszul magad, vagy mert a menekülési útvonalad van elzárva, vagy részben gátolva, és ez az életedbe kerülhet?
Ha holt tér van, azzal az emberi elme nem tud mit kezdeni. Nem azért kell kristályt, eolhárfát odatenni, hogy a "megrekedt" csit életre keltsd és szabadon áramolhasson, hanem mert az ember a gyíkokból fejlődött ki, és azok csak azt érzékelik, ami mozog. A reptíliánkban ott rejtezik a félelmünk a holt tértől, mert abban T-Rex is lehet mozdulatlanul meglapulva, ránk várva. Ha egy szélhárfa mozog benne, már nem marad hely se T-Rexek, se kardfogú tigrisek számára ott, és ez megnyugtató. A Feng Shui így működik, és nem hókuszpókuszok által.

Ha a barlangban a bejárat és a többi ember közt aludtál, Téged evett meg először az oroszlán. Nem jó tehát az ablak és az ajtó közé tenni az ágyat, mert ezt az atavisztikus ösztön-félelmet kelti fel, és rossz az alvás tőle. Vagy a csí nem áramolhat szabadon, attól álmodtál rosszat? Hm! Melyik is?
Ha a fejed fölött polc, kereszt, kép, vagy csillár lóg, az agyad éjjel is aggódik helyetted. Izmaid feszültek, ugrásrakészek éjjel is, szemeid résnyire nyitva vannak.Reggel pedig olyan vagy, mint akit kimostak, és kiöntöttek a vízzel együtt. Így aztán az, aki felett damoklész kardjaként lóg valami, nem piheni ki magát rendesen. Vagy a csível volt megint valami gond? Nem is tudom.

A tér az emberi lélekben egészen másként élődik meg, mint amit a szemünk érzékel. Az emberi lélek a 4 dimenziós világot látja, ami a szemünk számára elképzelhetetlen. Tudjuk, hogy van ott még valami, de nem látjuk. És ez félelmetes, és az agynak ezt valahogy fel kell dolgoznia. Egyesek ezt a pluszt démonokkal töltik meg, félelmekkel, istenekkel, és ez számukra megnyugtató. Mások a dolgok valódi voltát keresik. Megpróbálnak rájönni, mi a külömbség, és ebből mi hasznosítható az ember számára.
A Feng Shui, ha lecsupaszítod a sok blablától, és helyette a valós dolgokat pakolod fel, a leghasznosabb emberi tudománnyok egyikévé lesz a kezedben. Az élet minden területén hasznosítható, kézzelfogható hasznot hajtó tudománnyá. Valóban képes pénz hajtani oda, ahonnan elment, mert a tér megváltoztatásával önmagadat változtatod meg, a viszonyulásodat, elmúlnak a félelmeid, belső, elfolytott életenergiáid felszabadulnak a szorongás alól,  rettegéseid megélésének fáradalma helyébe a siker megélésének óhaját rakhatod, vagy amit akarsz, a variálhatóságnak csak az emberi természet szab határt.
A Feng Fhui segedelmével, önmagát rút kiskacsának látókból tudtam sikeres kékharisnyákat varázsolni, pattanásos kamaszokból, gátlásos férfiakból casanovákat.
Könnyű oda, ahol nem értünk valamit, odapakolni a varázsszót: Abrakadabra CSÍ és kész. A lélektant segítségül hívni, és az idevonatkozó részt kiemelni már igazi kihívás. Egy bátor utazás a Feng Shui. Leszámolni a hiedelmekkel, szembeszállni a múlt démonaival nem könnyű, és sokan el is buknak, mert nincs erejük végigjárni az utat, inkább fejet hajtanak, és a többiekkel kullognak tovább 1986 felé. Nem vitatom, vak tyúk is talál szemet alapon elérhetnek lufi-sikereket. Ámíthatják önmagukat, másokat, sokszor be is jön. De az ész diadala az, amitől ez a, ma még misztifikált hókuszpókusz, a jövő tudományává növi ki magát.
A Feng Shui sokkal hatásosabb, mint azt bárki is elképzelni képes. Csível is lehet elérni elég szép eredményeket, nem tagadom, de olyan ez, mint az orvostudományban a placebo. Mindenre ugyanazt a semleges dolgot használja, és 50%-ot megközelítő a hatás, ha a páciens HISZ benne. De 100%-ot megközelíteni nem lehet csiribirikkel, mert vannak emberek, akik gondolkodnak is, és szerencsére egyre többen.
A hit és az ész édestestvérek. Együtt mozgatnak hegyeket, külön képtelenek rá. Vésd ezt észbe, mielőtt kezedbe veszed a ma forgalomban lévő könyveket. Hámozd le a tudatlanságtól, konvertáld emberi nyelvre, és meglátod, nem is olyan misztikus, keleties tudomány ez. Valaha, az ókorban nálunk is minden nap használták, késöbb nálunk csak titokban és csak a beavatottak merték. Híres európi kertek, katedrálisok beszélnek róla, kastélyok és bevehetetlen várak, hogy a tudomány igenis itt volt, átöröklődött a nemzedékeken.
A szentfóld egyetlen - ostromban - soha be nem vett (és mellesleg magyar tervezésű és építésű!) erődítménye ezáltal épült. A Diósgyőri Vár, amit nem véletlenül neveztek a Királynék Várának, szintén. A királyaink ide menekítették feleségeiket, mert tudták, Eger, Sirok, Szigetvár, Drégely vagy bármi eleshet, az a vár nem! És csakugyan, ezt a várat se sikerült senkinek ostrommal elfoglalnia soha!
A Feng Shui 5000 éves tudomány, amelyet a káldeus papok hurcoltak szét egyiptomból. És hozzá teszem, nem egyiptomban született, jóval korábban. Egyike az "ókorban eltűnt 12 tudomány"-nak, ami nem tűnt el, csak a világot mi Európaként kezeltük. A Feng Shui eredeti jelentése: A Térrendezés Művészete. És csak kevesen tudják, hogy valójában az anyagi tér rendezése csak egy segédeszköze, hogy a szellemi terünket rakjuk rendbe. Mert hiába vagyunk tisztában a Báguá térképpel, ha a fejünkben zűrzavar van. Az az igazi probléma, ott kell először mindent helyretenni! 
 


Plus500