navigáció

Talpmasszázs

Ezo-izék Reflexológia Talpmasszázs

Talpmasszázs

Először egy pár dolog, mire alkalmas  a talpmasszázs. A felsorolás korántsem teljes:
Fejfájás, fejgörcs, fáradékonyság, levertség, diabetesz, meddőség, kimerültség, hasmenés, menstruációs zavarok, székrekedés, derékfájás, gyomorfájás, bélpanaszok, influenza - megfázás, immunbetegségek, immunerősítés, hormonháztartási problémák, torokgyulladás, tüdőproblémák, a máj bizonyos betegségei, szívpanaszok, magas és alacsony vérnyomás, fáradt szem, orrdugulás, mandulagyulladás, fülproblémák gerinc- és derékproblémák. 

Kérdezz rá a gondodra és megmondom, jó-e rá a reflexológia. Személyes felmérésnél azt is meg tudom mondani, hány alkalom kell a gond megoldásához úgy hozzávetőleg. Ha lehetőség van rá, ne a bajra kérd, jobb azt megelőzni, és ebben a talpmasszázs kiemelkedően a legjobb minden masszázsok közt. Ezt nem lehet elmagyarázni. Látni, érezni kell. Miért is olyan jó a megelőzésben? Még időben diagnosztizálható rajta, hol ver ki hamarosan a biztosíték, és helyesen odahatva meg lehet előzni a bajt.

Külön kategóriaként tárgyalom a talpmasszázst, mert mint a fentebb látható betegségek is mutatják, nagyon is megérdemli. Méltán ez a masszázsok királynője! Aki kételkedik ebben, még nem próbálta, vagy avatatlan kézben volt. A jó masszőr kezében nem érzel fájdalmat. Ellenkezőleg! Boldog vagy, felszabadult, ellazult. Mámorító érzés, és utána még sokáig a mennyben vagy. Egy-egy masszázs kimutathatóan napokig tartó pozitív hatással van már első alkalmakkor is. És miközben masszírozlak, elárulom, hogy nyújthatod ezt a pozitív hatást ki. Ne csak a bajban hívj, hanem már a megelőzésért is. Olyan hölgy, aki minden évben minden influenzától ágynak dőlt, öt éve nem kapta el, pedig beteg gyerekek közt dolgozik kórházban! Egy háziasszony mindennapos görcsös fejfájásai a második kezelés óta nem jönnek elő. És sorolhatnám a sikereket, és ezek nem is a legjelentősebbek voltak.

Felmerül a kérdés, ha ennyire jótékony, otthon, magunknak, vagy egymásnak is csinálhatjuk a reflexológiát? Házaspárok egymásnak talán, azt is csak khm... szóval kényeztetésként, és tényleg csak a talpmasszázst belőle, de nem ajánlott, hogy minden előképzés nélkül bárki belefogjon. Ismerni kell a szabályokat, mert aki nem mestere....

Gyerekeidnél pláne ne alkalmazd, nekik egyébként is eleve avatottabb kéz kell, mert vannak szabályok, amik csak rájuk vonatkoznak, és azokat szakkönyvekben sem találod. Ha egész testre akarod masszíroztatni, arra külön szakemberek vannak. A legjobbak egyikét ajánlom a gyereked számára, egy  olyan szakembert, aki már oktatja is, Baranyi Ágnest. Ne add alább, de ha akarod, akkor ajánl mást, és biztos lehetsz benne, csakis a legjobbakat. Ez a tér nem a reklámozás tere, de ezt el kellett mondanom, mert nekem a minden a gyerek, és miattuk szükségesnek éreztem.

Kell-e egyáltalán a gyerekek talpát masszírozni, ha ennyi a macera? Jobban rászorulnának, mint a felnőttek. Sokkal jobban igénylik, és öröm utána rájuk is nézni. Kevesebb természetes talpmasszázst kapnak mint mi, holott természetükből adódóan mozgékonyabbak, és nagyobb szükségük lenne rá. Sok szervük lassabban, visszamaradottabban fejlődik ki, és ezáltal gyengébbek, törékenyebbek, betegesebbek lesznek. Hányon látni a hanyag, nemtörődöm szülői hozzáállás nyomát, mert ez életük végéig elkíséri őket. Megéri kockáztatni? Ugye többet érdemelnek, mint hogy átszenvedjék az életüket?

Mint tudod, az étkeztetésük elszúrásával kezdődik. A sok műkajával. Az ő szervezetük jobban felhalmozza az E-betűket meg a többi - nyomokban jelenlevő káros anyagokat a műtrágyákból, növényvédőkből - így nekik különösen nagy gondokat okoznak. Figyelmedbe ajánlom ezügyben B-anyácska Bébipapi-részlegét. Nem csak recepteket tölthetsz le onnan, de magad is küldhetsz neki, hogy kitegye. És ha érdemesnek találta, máris bekerült a neved a sorsolásba!

De térjünk vissza a masszázshoz. Alapellenkezés, hogy csiklandósabbak a fiatalok. Azok. De nyugi, hamarosan angyalian tűrik, és élvezik!  Még a tanulási eredményük is jobb lesz! A babák pedig nyugodtabbak, elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak lesznek. És könnyebben illeszkednek be új környezetbe is. Hihetetlen? Tudom, de igaz!

Vannak betegségek, állapotok, amikor kifejezetten tilos a talpat masszírozni egészében! De nem tilos cukorbetegeknek (Diabetes mellitus I-II.) hiába kereng az ellenkezője, és vannak olyan technikák, amikkel a vele járó magas vérnyomás (hypertonia) de az alacsony is kezelhető. Akikhez személyesen elmegyek, azoknak mutatok olyan pofonegyszerű reflexológiai technikákat is, amivel a cukrát lejjebb viheti és úgy, hogy fel se kell állnia a karosszékből. És közben szinte bármit csinálhat, tévét nézhet, olvashat, vagy főzhet akár cukorbajteát is!

Milyen speciális olajat használok? Semmilyet. Ha valami nagy gond van, és a hatóanyagokat kifejezetten be kell dolgozni, az kivételt képez, de ez ritkább a fehér hollónál is. A talpmasszázs másként működik!  Az fájdalommentes, kellemes érintések összessége. Kényeztetéshez hasonló. A talpmasszázs nem arról szól, hogy bemasszírozunk valamit. Épp ellenkezőleg! Ki kell masszírozni a lerakódott mérgeket. Egy sima testápoló ezért tökéletesen elég a folyamatos masszázshoz. Ha kész vagyunk az érdemivel, és ha kérik, természetesen bemasszírozok arra érdemes olajat, vagy krémet. Hogy milyet vegyenek? Ezt csak az első alkalom után tudom megmondani, mert meg kell beszélni.

Az emberiség túlnyomó többsége energiaelnyelő, ők alkalmatlanok reflexológusnak, de ők azok, akikre a masszázs a legjobban hat. A maradék energialeadó, egyes esetekben remek masszőrök válhatnak belőlük. De csak kevés az olyan, aki amikor kell energiát ad, amikor túl sok van, akkor pedig elvesz. Az ő érintésük esik jól. Bizonyos esetekben mindenki képes erre, de csak pár személlyel. Ilyen a szerelem, a szülői szeretet. Ezek által képes bárki megélni az érintésnek azt a csodáját, amire azon kevés kivételes reflexológus képes, akinek adottsága ez.

Ha tőlem kérsz időpontot, készülj fel rá, hogy más, mint másoknál. Egy rövid relaxációs masszázzsal indulunk, majd fokozatosan lemerülünk egy nyugodt meditációs állapotba. Ekkor indul a tulajdonképpeni reflexológiai kezelés. Az ideális kezelés minimum fél óra, ha rövidebb, nem hat. Egy óránál sem tarthat tovább, mert belefárad a szervezet. Előfordul olykor, hogy belealszanak. Kénytelen vagyok legalább fél órát adni ilyenkor, mert túl hamar felébresztve a kezelés hatásfoka romlana. Aztán gyengéden kicsalom az álomból.

Mit várhatsz a kezelésektől? Életminőséged látványos javulását. Életkedvet, felszabaduló energiát, varázslatot, jó kedélyt, csodát, szeretetet, munkabírást, ellenállóképességet. Elmúlik a levertséged, nincs tavaszi fáradtság, és sorolhatnám. És közben egy kellemes beszélgetést, egy könnyed, laza, kötetlen társalgást a politika kivételével szinte mindenről. Megbeszéljük, mikor voltak a sorsfordulóid, mikor kellett volna másként cselekedned, mikor tettél jól, és jót.

Jelentkezek 


PapiPlus500