navigáció

Masszás vérnyomásproblémákra

Ezo-izék Reflexológia Masszás vérnyomásproblémákra

Vérnyomás növelő, és csökkentő masszázsok

Először a vérnyomás csökkentő, mivel a magasvérnyomás lassan népbetegséggé növi ki magát. Gyakori kísérője a cukorbetegségnek, és más egyéb bajoknak. A csökkentés módja kézen és lábon egyaránt lehetséges.

Lábon: Tedd fel jobb lábad egy székre, hajolj rá könnyedén. Jobb kezed négy ujját tedd a lábfejre, az ujjmozgató inak gödrébe. Lassan told a völgyekben a lábujjad felé. Emeld fel, és ismételd meg tizenegyszer. Cserélj, a másik lábon ismételd meg. Pár mély lélegzet után csinálj második kört, kissé erősebb nyomással, de nem fájdalmasan! Újabb légzés, aztán jön a harmadik, amit úgy kezded, mint a másodikat, és minden tolás egyre lájtosabb legyen, a hatodik már annyira, mint az első sorozat, az utolsó pedig szinte csak a bőrt érintse.

Kézen: Ugyanaz mint a lábon, csak 3 ujjal.

Ujjon: Ez a legegyszerűbb, és sokaknál ez a leghatásosabb. Ezt is mindkét kézen végezzük, 3X12-es kiosztásban. A kezünk középső ujja a cél. A középső ujj felső felén végezzük a következőképpen. Hasunkra fektetjük tenyérrel a célkezünket. Hüvelyk, és mutatóujjunkkal ráfogunk a középső ujj tövére, mintha csípni akarnánk, de legyen közte egy kis rés. Húzzuk az ujjainkat a köröm felé. Ha az ujjaink épp a körmök szélénél érnek végig, jó volt a fogás. Felemeljük, megismételjük. A nyomáserő ugyanaz, mint a lábnál leírtnál, azzal a különbséggel, hogy itt szinte érintéssel kezdjük, egyre erősítjük. A második sorozatnál a nyomást kitartjuk, majd a harmadiknál érintésnyire csökkentjük fokozatosan.

Az idő. Személyenként változik. Minden tolás 4-15 másodpercig tartson, személytől függően. Becsukott szemmel végezzük, és a tudattalanunk megmondja, mikor melyik időtartományt alkalmazzuk. Bízzunk benne!

A vérnyomás növelése roppant egyszerű. A fentiek fordított irányú elvégzése.

Még ide tartozik. Első napon egy-egy sorozat menjen, a harmadikon már mehet a három, a hatodiktól napi háromszor. Nagyon fontos a folyamatos mérés, mert annyira meg tudja változtatni a vérnyomást, hogy sokszor ájulás a vége! Így aztán kísérletezni kell. Ráérezni, mikor növeljük, mikor csökkentsük. Ez nem gyógynövénykúra, mindig végezhetjük kihagyás nélkül! Mi döntjük el, úgy növeljük, hogy egyszerre kettőre emeljük, vagy marad egy sorozat, de reggel és este. Szóval csak kreatívan, ügyesen, és a siker garantált!

Még jobb, ha meleg kezű ember végzi el nekünk. A hatás maradandóbb.

A kúra elején az egyszeri még csak fenntartott nyomású legyen. Amikor a kettesnél járunk, az első növekvő sorozat, a második csökkenő.

 Plus500