navigáció

Ezüstlégzés, tisztítólégzés

Ezo-izék Reflexológia Ezüstlégzés, tisztítólégzés

Ezüstlégzés, tisztítólégzés

Kezdetben csak este végezzük, a következő héten reggel és este is mehet, a harmadiktól amikor napközben ráérünk, amennyire igényünk van, mehet, de ha elmarad se baj. Az igazi nagy hatást ugyanis az esti, és a reggeli adja. Na akkor lássuk.

A testhelyzetünk apró terpesz. Karunk leengedve, tüdőnk kiürítve. Lassan szívjuk a levegőt a tüdőnk alsó harmadába, kezeink egy képzeletbeli gömbre fogjanak, és induljanak felfelé, ahogy a légvétel elindult.Képzeljük azt, ahogy halad fel az ezüstgömb, magába szedi a szervezetünkben lévő salakokat, mérgeket, rossz emlékeket, Amikor az alsóharmad teli, a középsőt, majd a felsőt is teleszívjuk, ekkorra érjen a kezünk is oda a gömbbel, ami ekkorra érje el legnagyobb állapotát. Most, mintha vízszintesen eltaszítanánk dobjuk el, hirtelen, kerek ajkakkal (zajosan) fújjuk ki a levegőt.

Kivárunk pár másodpercet. Kezünk másik ezüstlabdára fog. Most elindul a test felé, közben a tüdőnket is elkezdjük feltölteni, de fordítva. A felsőharmaddal kezdve, és képzeljük el, amint a labda magába szívja a gyengítő rossz gondolatokat, a kellemetlen emlékeket. Amikor tele a tüdőnk, hirtelen lodobjuk magunk elé a labdát, ami pattogva elgurul, magával vive haragunkat, gondjainkat. kifújjuk a levegőt megkönnyebbülten, boldogan, könnyedén.

Első nap hatnál ne csináljunk többet. Van, akinél ez is szédülést okoz. Ez még csak a tisztító légzés volt. Ez is sokat segít, de általában kísérőként alkalmazzuk. Jóga előtt, után, gyógyteákhoz, egy kellemes reflexológiai kezelés bevezetőjeként, vagy levezetőjeként, vagy a cukroslégzés kiegészítőjeként.

Tisztítólégzésnél meditálnunk illik, használni a fantáziánkat, a képzelet gyógyító erejét. Képzeljük azt, hogy egy ezüst (arany, piros, kék, sárga, bármi) gömböt fogunk, vagy egy felhőt, villámot, amibe belégzésnél belekerülnek a szervezetünkből a salakanyagok, vagy visszafelé rossz gondolataink kellemetlen, fájó emlékeink kerülnek bele, amik megszépülnek, új tartalommal feltöltődve maradnak. Így, salakkal, rossz emlékekkel megtöltve dobjuk el, öleljük magunkhoz. Gyakorlat közben a kézfejünk simítsa körbe, úgy fogjon rá a gömbre, ha villám, fogja össze csóüvává, ha felhő, bármi, alakítsuk ki a megfelelő technikát, hogy minél hitelesebb legyen.

Miért érdemes felkészülni rá? Mert bár a salakanyagokra, amik mérgeznek minket nem kell konkrétan gondolnunk, de a napi, múltbéli gondokat fel kell idézni, hogy amikor eljött a gyakorlat ideje, határozottan tudjuk, mit szeretnénk megváltoztatni, mit szeretnénk elérni a megváltoztatásukkal.

És a kérdés, ami mindig felmerül: Este a napi problémákat idézzük fel, reggel a múltból merítsünk. A napi problémák megváltoztatásához olykor elég egy esti turnus, a múltbélihez olykor húsz reggel is kevés. Mitől függ? Mennyire van lelkünkbe horgonyozva az emlék, mennyire hatott ránk.Plus500