navigáció

Krémes


KrémesBoszorkánykonyha receptgyűjteménye! Vegetáriánus ételek, Édességek, torták, sütemények, Krémes.. Ingyen letölthető receptek, ételek, italok, finomságok. Konyhaművészet, főzés, ajándékok.

Hozzávalók:
50 dkg bolti vajastészta
3 cs vaníliás puding
22 dkg kristálycukor
2,5 dl víz az elkavaráshoz
9 tojás fehérje
15 dkg porcukor
6,5 dl víz a főzéshez
kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítése: A tésztát jó sokszor áthajtogatjuk, majd 20-30 dkg arányban ketté vesszük.A kevesebbet egy gáztepsibe nyújtjuk, késsel bekarcolgatjuk amekkorákra majd a krémeseket akarjuk. A nagyobbik felét egy megfordított gáztepsi aljára terítjük, és kisütjük együtt. Ha ügyesek voltunk, nem töredezik szért a tészta, egy éles késsel a bevágásoknál szépen szétjön, de ne szedjük még szét!
A 6,5 dl vizet odatesszük főni, a 2,5 dl vízbe pedig belekavarjuk a kristálycukrot és a pudingporokat. Ha a víz felfőtt, belecsorgatjuk, és sűrűre főzzük, levesszük a tűzről. Géppel a tojásfehérjéket jól felverjük a porcukorral, és fakanállal a pépbe forgatjuk ügyelve, ne nagyon törődjön, majd együtt felfőzzük. Ha kész, az egész lapra terítjük egyenletesen, és a darabokat szép sorban rápászítjuk. Fél órára a hűtőbe dugjuk, aztán éles, vizes késsel szeletelhető.

A recept így jó, ne is kísérletezz tejjel, vagy bármi mással. Egy dolgot tehetsz még vele. Mint a képen is látható, porcukorral le lehet szórni, úgy gusztább. A Krémes evésére ha valaki mondana egy trükköt meghálálnám, mert én minden szelet után kismalacnak érzem magam. Igaz, még senkit nem láttam, aki nem így nézett volna ki.