navigáció

Ferrero Rocher házilag


Ferrero Rocher házilag Emőkétől

Hozzávalók: 30-40 db
10 dkg Hanuta (mogyorókrémmel töltött nápolyi)
20 dkg kenhető/szobahőmérsékletű nutella
15 dkg tejcsokoládé a bevonáshoz
12 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró
30-40 kisebb szem pörkölt törökmogyoró a golyók közepébe
hempergetéshez:
5 dkg pörkölt durvára darált törökmogyoró, vagy kókuszreszelék (esetleg mindkettő)

Elkészítése: Előmelegített sütőben a mogyorókat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk, majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 30-40 kisebb szemet. A gombócok száma attól függ, mekkora golyókat gyúrunk.
A késes aprítóba beletesszük a pirított mogyoró többi részét. Átdaráljuk annyira, hogy szemcsés maradjon. Kb. 12 dkg-t beleöntünk egy tálba – ez lesz a töltelék – a hempergetéshez pedig félreteszünk 3-5 dkg-ot. A nápolyit szintén átdaráljuk és hozzáöntjük a töltelékhez.
A töltelékhez adjuk a szobahőmérsékletű nutellát, kézzel jól átgyúrjuk és ha kevésnek ítéljük a mogyorót vagy a nápolyit, még módosíthatunk rajta ízlésünk szerint. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
Mikor megdermedt diónyi nagyságú golyókat formázunk, melyek közepébe 1 szem pörkölt mogyorót teszünk. Ha nagyon felmelegedne a massza, tegyük vissza a hűtőbe.
Most három lehetőségünk adódik a megforgatásra.
Csokibevonót készítünk, és abba mártogatjuk, majd kis keményedés után tesszük a hűtőbe.
Egyesével meghempergetjük a csokiba mártott golyókat a félretett mogyoróban és a golyókat 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjenek.
A csokis golyókat kókuszreszelékbe hempergetjük, úgy tesszük a hűtőbe.

Az én ajánlatom: miután csokiba mártottuk mindet, a harmadát így tesszük hűtőbe, harmadát kókuszba hempergetjük, a maradékot mogyoróba gurigatjuk, és ezt is a hűtőbe tesszük. Lehet csomagolni is, ajándéknak úgy szebb, de bonbonos edénykében otthonra „csupaszon” is tökéletes.