navigáció

Tepsis túrós zsemle


Tepsis túrós zsemle Jucustól 

Hozzávalók:
4 szikkadt, vagy száraz zsemle
2 dl tej
2 dl natúr joghurt
25 dkg túró
mazsola
1/2
citrom reszelt héja
1 cs. vaniliás cukor
ízlés szerint cukor (vagy méz)

Elkészítése:
Beáztatom a felszeletelt zsemléket a cukros tejbe, és hagyom, hogy megszivja magát. Addig a mazsolákat felforralom egy kis rumos (vagy rumaromás) tejben, majd hagyom kihűlni. A megfelelő méretű kivajazott tepsibe belekanalazom az áztatott zsemlét, a maradék tejet is ráöntöm. A túrót összekeverem a joghurttal a vaniliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd ráhalmozom a zsemlékre.
Forró sütőben 10-15 percig összesütöm. (Ha nagyobb adagot tettem oda, természetesen annak megfelelően tovább.) A végén még lehet rá tejfölt rakni, de szerintem anélkül is finom. 

Nyáron, amikor érnek a gyümölcsök, a mazsola helyett az idénynek megfelelő gyümölcsöt teszek bele. Szamóca, meggy, cseresznye, köszméte, dinnyefélék, körte, szilva, de bármi jó, ami van. Télen aszalmányok is helyettesíthetik.
Könnyen elkészíthető, elrontani se lehet, kezdő háziasszonyoknak nagyon is ajánlom. A Tepsis túrós kifli ugyanígy készül, de értelem szerűn száraz kifliből készítendő!Kommentek:
Papi írta 2011-06-14, 9:35:23-kor

Jucus Kedves!
Igen, tudok főzni, de csak kezdő szinten. Ezért is alapítottam ezt az oldalt, és ezért is várom az ilyen egyszerű, bárki által elkészíthető ételeket leginkább.
Szerintem sivárodó konyhakultúránknak ezzel adhatunk némi fellendülést a sok mc***r fogyasztása helyett.
Jöhetnek bonyolultabbak, családi receptkincsek is, ne kímélj! .txt, .rtf, és .doc formátumban, mert azokból egyszerűbben be tudom így rakni. Köszi!